Overlay

Bij het streamen van een wedstrijd dienen overlays als waardevolle toevoegingen aan de uitzending. Ze bieden de mogelijkheid om de kijkerservaring te verbeteren door relevante informatie en beelden weer te geven. Streamers kunnen de overlay aanpassen aan hun voorkeuren via het configuratiescherm, zodat deze een aanvulling vormt op de inhoud die wordt gestreamd.

Om de overlay aan te passen, hebben streamers toegang tot een controlepaneel. Binnen deze interface kunnen ze aanpassingen doen, zoals het vergroten of verkleinen van elementen, het wijzigen van de transparantie of het kleurenschema en het toevoegen of verwijderen van specifieke informatie. Dit controleniveau stelt streamers in staat om de overlay aan te passen aan hun branding, stijl en de behoeften van de specifieke wedstrijd die wordt gestreamd.

Het proces voor het aanpassen van de overlay kan variëren, afhankelijk van het streamingplatform of de gebruikte software. De meeste platforms bieden echter gebruiksvriendelijke bedieningspanelen of instellingenmenu's waarmee streamers hun overlays eenvoudig in realtime kunnen aanpassen, waardoor een naadloze integratie van de overlay-elementen met de live wedstrijdstream wordt gegarandeerd.

Example Overlay Racket Score